Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Szeretettel üdvözlünk mindenkit a Németvárosi Óvoda honlapján!

 
Német nemzetiségi óvodánk 1893-ban alakult, Gyulán a város német nemzetiségek által lakott városrészben. Kezdetekben csak németül folyt az óvodai nevelés, később magyar nyelven, majd 1956 – os évtől újra indult a német nemzetiségi nevelés.
2001-ben megtörtént az óvodánk felújítása, amelynek korszerűsítését igyekszünk folyamatosan pályázatok, támogatások segítségével megvalósítani.

A csoportszobák, a mosdók és az öltözők a csoportlétszámnak és a gyermekek szükségleteinek megfelelőek, világosak, új bútorokkal, eszközökkel felszereltek. Az emeleten jól felszerelt tornaszoba biztosítja a megfelelő mozgás lehetőségét a gyermekek számára.............

Miért válasszák Óvodánkat?

Német nemzetiségi óvodánkban a gyermekek megismerkedhetnek a német nyelvvel, amelynek célja a német nyelv iránti pozitív érzelmi viszony, valamint a kommunikáció örömének kialakítása, melyet játékos módon közvetítünk a gyermekek számára.
Személyiségközpontú, egyéniséget tisztelő nevelést alkalmazunk. Fontosnak tartjuk, hogy a ránk bízott gyermekek, nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes és esztétikus környezetben nevelkedjenek. Nevelőmunkánk  egész folyamatát  átszővi a nyelvi-, érzelmi-, erkölcsi nevelés  a hagyományőrzés és a népi kultúra ápolása mindkét nyelven. Célunk a mai kor társadalma iránt nyitott, érdeklődő személyiség fejlesztése, amelyet az egymásra figyelés, segítőkészség, egymás elfogadása, tisztelete, szeretete, megértése jellemez.

Gyulai Német Nemzetiségi Óvoda Alapítvány

Számlaszám:

54000131-10002371
Copyright © 2022 Németvárosi Óvoda Gyula

Design & Development By Weboldal Manager

Search

5700 Gyula, Szőlős u. 1

06 30 736 6400
nemetvarosiovi@t-email.hu